latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Злато и бронза за стрелце Војске Србије на Европском првенству

Злато и бронза за стрелце Војске Србије на Европском првенству

Припадници Спортске јединице Војне академије освојили су златну и бронзану медаљу у дисциплинама ваздушног оружја на 50. Европском првенству у стрељаштву, одржаном у пољском граду Вроцлаву.

Војни службеник Јасмина Миловановић, са женском екипом репрезентације Србије у чијем су саставу биле и Зорана Аруновић и Бобана Момчиловић Величковић, освојила је титулу шампиона Европе у дисциплини ваздушни пиштољ, а војни службеник Димитрије Гргић, са мушком екипом у чијем су саставу били и Дамир Микец и Душко Петров, освојио је бронзану медаљу у истој дисциплини.

Женска екипа надметала се за златну медаљу са домаћином првенства Пољском. До краја меча Србија је одржала предност и после три године паузе вратила је круну шампиона Европе. Мушка екипа репрезентације Србије бронзану медаљу освојила је у надметању са репрезентацијом Немачке.

Србија је учешће на 50. Европском првенству у стрељаштву завршила са пет освојених медаља - две златне, једна сребрна и две бронзане и тиме заузела друго место по броју освојених медаља, одмах иза репрезентације Руске Федерације која је такмичење завршила са седам освојених одличја.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна