Злато и бронза за стрелце Војске Србије на Европском првенству

Припадници Спортске јединице Војне академије освојили су златну и бронзану медаљу у дисциплинама ваздушног оружја на 50. Европском првенству у стрељаштву, одржаном у пољском граду Вроцлаву.

Војни службеник Јасмина Миловановић, са женском екипом репрезентације Србије у чијем су саставу биле и Зорана Аруновић и Бобана Момчиловић Величковић, освојила је титулу шампиона Европе у дисциплини ваздушни пиштољ, а војни службеник Димитрије Гргић, са мушком екипом у чијем су саставу били и Дамир Микец и Душко Петров, освојио је бронзану медаљу у истој дисциплини.

Женска екипа надметала се за златну медаљу са домаћином првенства Пољском. До краја меча Србија је одржала предност и после три године паузе вратила је круну шампиона Европе. Мушка екипа репрезентације Србије бронзану медаљу освојила је у надметању са репрезентацијом Немачке.

Србија је учешће на 50. Европском првенству у стрељаштву завршила са пет освојених медаља - две златне, једна сребрна и две бронзане и тиме заузела друго место по броју освојених медаља, одмах иза репрезентације Руске Федерације која је такмичење завршила са седам освојених одличја.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs