ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Kadeti / Sportske vesti / Zlato i bronza za strelce Vojske Srbije na Evropskom prvenstvu

Zlato i bronza za strelce Vojske Srbije na Evropskom prvenstvu

Pripadnici Sportske jedinice Vojne akademije osvojili su zlatnu i bronzanu medalju u disciplinama vazdušnog oružja na 50. Evropskom prvenstvu u streljaštvu, održanom u poljskom gradu Vroclavu.

Vojni službenik Jasmina Milovanović, sa ženskom ekipom reprezentacije Srbije u čijem su sastavu bile i Zorana Arunović i Bobana Momčilović Veličković, osvojila je titulu šampiona Evrope u disciplini vazdušni pištolj, a vojni službenik Dimitrije Grgić, sa muškom ekipom u čijem su sastavu bili i Damir Mikec i Duško Petrov, osvojio je bronzanu medalju u istoj disciplini.

Ženska ekipa nadmetala se za zlatnu medalju sa domaćinom prvenstva Poljskom. Do kraja meča Srbija je održala prednost i posle tri godine pauze vratila je krunu šampiona Evrope. Muška ekipa reprezentacije Srbije bronzanu medalju osvojila je u nadmetanju sa reprezentacijom Nemačke.

Srbija je učešće na 50. Evropskom prvenstvu u streljaštvu završila sa pet osvojenih medalja - dve zlatne, jedna srebrna i dve bronzane i time zauzela drugo mesto po broju osvojenih medalja, odmah iza reprezentacije Ruske Federacije koja je takmičenje završila sa sedam osvojenih odličja.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna