latinica | english
Вести

Министар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Министар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске Србије

Министар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске Србије

Војска Србије поклања велику пажњу војном образовању, а сваки кадет Војне академије, војни гимназијалац и ученик Средње стручне војне школе требало би да зна да га у војнообразовним установама очекују најбољи професори, веома добри услови, сигурна и стабилна каријера – изјавио је министар одбране Александар Вулин, који је данас у пратњи ректора Универзитета одбране генерал-потпуковника доц. др Горана Радовановића и начелника Војне академије генерал-мајора проф. др Бојана Зрнића, на Војној академији обишао новоформиране кабинете Географско информационог система и тактике и присуствовао дану „Отворених врата“, активности коју Војна академија организује сваке суботе током трајања конкурса за упис ученика у војне школе.

- Све што буду научили на Војној академији једног дана пренеће неким новим војницима, неким новим генерацијама и све што буду учили користиће им да раде свој посао - да чувају своју земљу. У Војној академији заиста може да се стигне до највиших научних знања. Овде можете да дођете у контакт не само са војном науком, већ и са бројним техничким наукама које су на нивоу било ког светског универзитета. Сваки полазник Војне академије треба да зна да ће се од њему овде бринути, да су му овде обезбеђени апсолутно сви услови за рад, учење, бављење спортом и да ће овде провести добро време где ће расти као здрав и успешан човек – истако је министар Вулин.

  

Војна академија је понос Министарства одбране и Војске Србије, рекао је министар одбране и подсетио да су официри који су завршили Војну академију чували своју земљу небројено пута укључујући и супоротстављање НАТО агресији.

 - Радујемо се сваком новом кадету, гимназијалцу, полазнику Средње стручне војне школе и сваком детету чији родитељи довољно верују својој земљи и својој војсци да нам их дају. Оно што сваки родитељ треба да зна је да ћемо о њиховој деци овде бринути и да о њима брину најбољи од нас – поручио је министар Вулин.
 
Начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић подсетио је да сви заинтересовани за упис у Војну академију, Медицински факултет ВМА, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу, своје пријаве могу поднети до 15. марта.

- Данас је на Војној академији дан „Отворених врата“, којем се придружио и министар одбране. Министру смо показали нове кабинете које смо успоставили -  кабинет Географско информационог система и кабинет који је вежбовно командно место за тактику и договарали смо са министром одбране правце даље организације и инфраструктуре Војне академије. Такође, имали смо кратак сусрет са кандидатима и њиховим родитељима, који су дошли да се боље упознају са условима живота и рада на Војној академији – рекао је генерал Зрнић.

  

Међу онима који су данас искористили акцију „Отворена врата“ да се боље информишу о упису у Војну академију био је и Никола Којић из Вршца.

 - Завршио сам Средњу економску школу у Алибунару. Војну академију волим од малена, а да је упишем привукле су ме презентације одржане у нашој школи – објашњава Никола мотиве свог доласка, додајући да се увелико припрема за пријемни из математике и да се нада да ће му физички део пријемног испита добро ићи будући да се бави спортом.

Симона Јанковић је средњошколка у Ваздухопловној академији и сматра да је смер ваздухопловства на Војној академији природан наставак њеног образовања. 

- Од малена сам желела да постанем пилот и за то имам подршку родитеља. За Војну академију сам се одлучила зато што даје најквалитетније знање и може да се напредује. Доста сам информисана о упису, пошто имам другове који су већ уписали смер војног ваздухопловства, али сматрам да треба да се погледа простор у коме ћу да живим наредних пет година – истиче Симона, не кријући да је задовољна свиме што је данас видела на Војној академији.

  

Дејан Баџа је официр у пензији и један од родитеља који је дошао да подржи своје дете у жељи да упише Војну академију.
 
- Дошао сам да подржим ћерку која жели да упише ваздухопловство на Војној академији. Дајем јој пуну подршку, а желим срећу и осталим кандидатима, с обзиром на то да Војна академија даје одличне и стручне кадрове и брине о својим ђацима. Биће ми веома драго да моје дете прође кроз све селективне прегледе и настави свој животни пут у Војсци Србије – рекао је Дејан Баџа, споменувши да у његовој породици војни позив има традицију јер је и његов отац био војно лице.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна