latinica | english
Вести

Обавештење кандидатима који су испунили услове да приступе пријемном испиту за упис у Војну академију за школску 2020/2021. годинуВојна академија у магазину "Одбрана" поводом јубилеја 170. година од оснивања ове високошколске институцијеСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Односи с медијима / Вести / Спортски сусрети поводом Дана Војне академије

Спортски сусрети поводом Дана Војне академије

Поводом обележавања 170 година Војне академије, поред низа других активности, у организацији Центра за физичко васпитање и спорт Војне академије одржани су спортски сусрети, у следећим спортским дисциплинама:

-     Футсал (мушкарци),

-     Одбојка (мушкарци),

-    Атлетика (мушкарци и жене појединачно и екипно).

 

На спортским сусретима учествовале су такмичарске екипе кадета Војне академије по класама, екипе Војне гиманзије и Средње стручне војне школе и екипа састављена од професионалних припадника Војне академије.

Након квалификационих утакмица рализована су такмичења за треће место и финала у футсалу и одбојци.

У утакмици за треће место одбојкашког турнира између 142. класе Војне академије и Војне гимназије славила је екипа 142. класе Војне акдемије, док је у мечу за прво место између кадета 141. и 143. класе Војне академије победу извојевала екипа 141. класе.

На турниру у футсалу у утакмици за треће место између екипе Војне гиманзије и професионалних припадника Војне академије славила је екипа Војне гиманзије, док је у мечу за прво место између кадета 141. и 142. класе победу извојевала екипа 141. класе Војне академије.

 

Спортски сусрети Војне академије, завршени су организацијом такмичења у атлетици које је одржано у атлетској дворани на Војној академији, у оквиру којег су се припадници Војне академије, Војне гимназије и Средње стручне школе у мушкој и женској конкуренцији, надметали у дисциплинама 60 метара, 400 метара, 1500 метара, скок у даљ, бацање кугле, и у штафетним тркама мушкараца на 4 х 200 метара и мешовитих штафета (два мушка и два женска такмичара) на 4х200 метара. У свеукупном пласману славила је екипа Војне гимназије, испред 141. класе Војне академије и трећепласиране екипе 144. класе.

 

Свеукупни победник спортских сусрета поводом дана Војне академије је екипа 141. класе Војне акадмеије.

За све победнике спортских сусрета обезбеђена су признања. Подршку реализацији такмичења пружили су Атлетски савез Србије  и Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна