Sportski susreti povodom Dana Vojne akademije

Povodom obeležavanja 170 godina Vojne akademije, pored niza drugih aktivnosti, u organizaciji Centra za fizičko vaspitanje i sport Vojne akademije održani su sportski susreti, u sledećim sportskim disciplinama:

-     Futsal (muškarci),

-     Odbojka (muškarci),

-    Atletika (muškarci i žene pojedinačno i ekipno).

 

Na sportskim susretima učestvovale su takmičarske ekipe kadeta Vojne akademije po klasama, ekipe Vojne gimanzije i Srednje stručne vojne škole i ekipa sastavljena od profesionalnih pripadnika Vojne akademije.

Nakon kvalifikacionih utakmica ralizovana su takmičenja za treće mesto i finala u futsalu i odbojci.

U utakmici za treće mesto odbojkaškog turnira između 142. klase Vojne akademije i Vojne gimnazije slavila je ekipa 142. klase Vojne akdemije, dok je u meču za prvo mesto između kadeta 141. i 143. klase Vojne akademije pobedu izvojevala ekipa 141. klase.

Na turniru u futsalu u utakmici za treće mesto između ekipe Vojne gimanzije i profesionalnih pripadnika Vojne akademije slavila je ekipa Vojne gimanzije, dok je u meču za prvo mesto između kadeta 141. i 142. klase pobedu izvojevala ekipa 141. klase Vojne akademije.

 

Sportski susreti Vojne akademije, završeni su organizacijom takmičenja u atletici koje je održano u atletskoj dvorani na Vojnoj akademiji, u okviru kojeg su se pripadnici Vojne akademije, Vojne gimnazije i Srednje stručne škole u muškoj i ženskoj konkurenciji, nadmetali u disciplinama 60 metara, 400 metara, 1500 metara, skok u dalj, bacanje kugle, i u štafetnim trkama muškaraca na 4 h 200 metara i mešovitih štafeta (dva muška i dva ženska takmičara) na 4h200 metara. U sveukupnom plasmanu slavila je ekipa Vojne gimnazije, ispred 141. klase Vojne akademije i trećeplasirane ekipe 144. klase.

 

Sveukupni pobednik sportskih susreta povodom dana Vojne akademije je ekipa 141. klase Vojne akadmeije.

Za sve pobednike sportskih susreta obezbeđena su priznanja. Podršku realizaciji takmičenja pružili su Atletski savez Srbije  i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190; E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: kancelarija@va.mod.gov.rs