latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Кадети / Спортске вести / Спортски сусрети поводом Дана Војне академије

Спортски сусрети поводом Дана Војне академије

Поводом обележавања 170 година Војне академије, поред низа других активности, у организацији Центра за физичко васпитање и спорт Војне академије одржани су спортски сусрети, у следећим спортским дисциплинама:

-     Футсал (мушкарци),

-     Одбојка (мушкарци),

-    Атлетика (мушкарци и жене појединачно и екипно).

 

На спортским сусретима учествовале су такмичарске екипе кадета Војне академије по класама, екипе Војне гиманзије и Средње стручне војне школе и екипа састављена од професионалних припадника Војне академије.

Након квалификационих утакмица рализована су такмичења за треће место и финала у футсалу и одбојци.

У утакмици за треће место одбојкашког турнира између 142. класе ВА и Војне гимназије славила је екипа 142. класе ВА, док је у мечу за прво место између кадета 141. и 143. класе ВА победу извојевала екипа 141. класе ВА.

На турниру у футсалу у утакмици за треће место између екипе Војне гиманзије и професионалних припадника Војне академије славила је екипа Војне гиманзије, док је у мечу за прво место између кадета 141. и 142. класе победу иозвојевала екипа 141. класе Војне академије.

 

Спортски сусрети Војне академије, завршени су организацијом такмичења у атлетици које је одржано у атлетској дворани на Војној академији, у оквиру којег су се припадници Војне академије, Војне гимназије и Средње стручне школе у мушкој и женској конкуренцији, надметали у дисциплинама 60 метара, 400 метара, 1500 метара, скок у даљ, бацање кугле, и у штафетним тркама мушкараца на 4 х 200 метара и мешовитих штафета (два мушка и два женска такмичара) на 4х200 метара. У свеукупном пласману славила је екипа Војне гимназије испред 141. класе ВА и трећепласиране екипе 144. класе.

 

Свеукупни победник спортских сусрета поводом дана Војне академије је екипа 141. класе Војне акадмеије.

За све победнике спортских сусрета обезбеђена су признања. Подршку реализацији такмичења пружили су Атлетски савез Србије  и Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна