ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Vesti / Ministar Vulin: Zahvaljujući inovacionim platformama koje je Vojna akademija uradila, nismo izgubili ni jedan jedini čas

Ministar Vulin: Zahvaljujući inovacionim platformama koje je Vojna akademija uradila, nismo izgubili ni jedan jedini čas

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas predstavljanju platforme za izvođenje nastave i učenje na daljinu u Odseku za simulacije i učenje na daljinu Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane.

Tokom prezentacije, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major prof. dr Bojan Zrnić i nastavnici vojnih škola, predstavili su ministru odbrane način rada platforme i njene mogućnosti kada je reč o nastavnom procesu, a kadeti Vojne akademije, javljanjem putem video-linkova, prezentovali su naučeno gradivo i pokazali da vredno uče i rade, iako su trenutno van školskih klupa. 

  

Ministar Vulin je, nakon prezentacije, istakao da i u uslovima vanredng stanja vojno školstvo je pokazalo koliko je u stanju da se prilagodi i koliko je u stanju da brzo reaguje i brzo omogući svojim polaznicima da nastave sa redovnim procesom svog školovanja.

- Zahvaljujući platformama za učenje na daljinu, a posebno inovacionim platformama koje je Vojna akademija uradila upravo za naše korisnike, mi nismo izgubili ni jedan jedini čas. Sva naša decu su se normalno školovala, učila sve ono što bi inače učila i spremna su da privedu svoje školovanje kraju – naglasio je ministar Vulin.
 
Prema njegovim rečima, svakako da postoje određene specifičnosti vojnog školstva, kao što su razne vežbovne aktivnosti, praktičan rad, upoznavanje sa naoružanjem i korišćenje naoružanja, a koje će u skladu sa relaksacijom situacije i preporukama zdravstva biti urađeno na vreme.
 
Kako je istakao rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Radovanović, taj univerzitet je preduzeo sve mere na realizaciji zadataka u skladu s Odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja u Republici Srbiji.

- Naš zadatak je obrazovanje kadeta i učenika srednjih škola, kao i polaznika svih oblika usavršavanja. Zadovoljan sam postignutim rezultatima, zadovoljan sam i angažovanjem naših kadeta i polaznika koji svakodnevno primenjuju platformu za učenje na daljinu koja zaista omogućava rad naših kadeta van učionica. Ostaje da u narednom periodu, u skladu s relaksacijom mera tokom varednog stanja, realizujemo primenjene oblike obrazovanja – naglasio je general Radovanović i izrazio sigurnost da će i ove klase učenika, kadeta i polaznika Generalštabnog i Komandno-štabnog usavršavanja u potpunosti realizovati sve oblike školovanja u skladu s planom i programom za 2020. godinu.  

  

Načelnik Odseka za simulacije i učenje na daljinu pukovnik vanr. prof. dr Goran Šimić istakao je da je današnja prezentacija namenjena za realizaciju vojne obuke i obrazovanja na Univerzitetu odbrane u uslovima vanrednog stanja i da se nastava odvija nesmetano.

 - Iskoristili smo sve naše kapacitete i uz podršku Generalštaba Vojske Srbije imamo platformu za učenje na daljinu dostupnu 24 časa dnevno učenicima, kadetima i polaznicima svih oblika usavršavanja. Na platformi je 401 predmet i kurs, 3.965 nastavnika i slušalaca kurseva. U svakom trenutku imamo od 150 do 210 korisnika, odnosno na dnevnom nivou reč je o 700 do 1.000 korisnika. Osim nastave na platformi, koristimo i alternativne oblike radi video konferensinga i video uvida u rad učenika korišćenjem određenih aplikacija. Primenjujemo sve što nam savremena tehnologija omogućava kako bi se nastavni proces na Univerzitetu odvijao bez prekida ovih sedam nedelja – ukazao je pukovnik Šimić.  

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna