latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Вести / Нових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академије

Нових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академије

Министар одбране Александар Вулин обишао је данас реконструисани објекат за смештај кадета и слушалаца на Војној академији од 3.300 квадрата, са 66 климатизованих соба, канцеларијама и помоћним просторијама, а укупна вредност инвестиције је 215 милиона динара.

 

Након обиласка, министар Вулин је истакао да је историја Србије историја ратова у борби за слободу и управо „због тога је толико важно и драгоцено да Србија никада не престане да школује своје официре, подофицире, све оне који брину о Војсци Србије, који јесу Војска Србије и који ће бринути о безбедности сваког грађанина наше земље“.

- Свако улагање у Војну академију је улагање у квалитет живота наших кадета и улагање у квалитет обуке и образовања наших официра, оних који воде војску и оних који ће тек водити војску. Изградња нове и реконструкција ове зграде и обезбеђивање потпуно новог простора за смештај професора и студената је прво велико улагање у Војну академију још од 1980. године. Време је да уложимо у Војну академију, време је да наставимо с радом и време је да од Војне академије направимо оно што она заслужује квалитетом и својих предавача и својих кадета - образовну институцију највишег ранга, образовну институцију због које можемо да будемо поносни и у земљи и у свету – поручио је министар одбране.

Према његовим речима, историја Србије је историја борбе за слободу и зато је војна наука нешто што је увек „припадало Србији, о чему се водило рачуна и што се проучавало“.

- Тек од ове године, захваљујући упорности на првом месту припадника Војне академије и Ректората Универзитета одбране, као и Министарства одбране, први пут војне науке су постале признате у оквиру универзитетске заједнице као војне науке. Надамо се да нећемо стати на томе и да ћемо једног дана постати део Српске академије наука и уметности, али земља која је имала Живојина Мишића, која је имала такве стратеге, борце, команданте који су побеђивали од балканских ратова, до Првог и Другог светског рата, која је имала такве стратеге као што су били генерали Павковић и Лазаревић заслужује да има војне науке као посебне и заслужује да се њима посебно обрати пажња – истакао је министар Вулин.

Радове на реконструкцији објекта извео је Војнограђевински центар "Београд" Управе за инфраструктуру Сектора за материјалне ресурсе.

Говорећи о радовима и реконструкцији објекта, начелник Војнограђевинског центра „Београд“ потпуковник Милован Остојић истакао је да је објекат пројектован и реконструисан за потребе смештаја студената Војне академије.

- Објекат има 3.300 квадрата, три апартмана, 58 двокреветних соба, осам једнокреветних, пет канцеларија, четири чајне кухиње - нагласио је потпуковник Остојић додајући да сваки спрат има и помоћне просторије.

Према његовим речима, објекат је реконструисан по најсавременијим прописима, у оквиру комплетне реконструкције извршена и замена свих инсталација, подова, плафона и све собе имају санитарни чвор.

- Вредност инвестиције је 215 милиона динара, а посебно бих нагласио да је и фасада урађена по прописима за енергетску ефикасност, да су све собе климатизоване, а опрема и намештај су урађени су од најквалитетнијих материјала - нагласио је потпуковник Остојић додајући да су испуњени сви услови да студенти могу да бораве у том простору.

Обиласку су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Војне академије генерал-мајор др Бојан Зрнић и чланови колегијума министра одбране.
 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна