latinica | english
Вести

Прелиминарни списак кандидата који су успешно реализовали селекцију за упис у Војну академијуОдржана завршна вежба кадета "Дипломац 2020"Увид јавности докторске дисертације кандидата Дејана ЂорђевићаИзбор и поновни избор у звање наставника вештина и сарадника на Војној академијиИнтерни конкурс за избор лица у звање наставника вештина Војне академијеОбавештење о допунском термину другог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академијуМинистар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштитеУвид јавности докторске дисертације кандидата Љубомира ДуловићаМинистар Вулин: Захваљујући врховном команданту Војске Србије, наше ваздухопловство поново може да штити наше небоУчешће на видео конференцији Форума Европских средњих војних школаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Вести / Свечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназије

Свечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназије

Свечаност поводом завршетка школовања ученика 44. класе Војне гимназије одржана је данас у тој војнообразовној установи.

Међу 86 ученика 44. класе као најбољи су се истакли Наталија Илић, Никола Васић и Сара Николић.

Данашњој свечаности присуствовао је начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Бојан Зрнић, који је ученицима честитао завршетак школовања и пожелео им много успеха на њиховом путу до првог официрског чина.

Начелник Војне гимназије капетан фрегате Мирослав Ћитић истакао је да су период у којем је школована 44. класа обележила значајна инвестициона улагања у боље услове интернатског живота и рада.

- Подигнут је углед и значај школе, о чему говоре бројне посете председника Републике и врховног команданта Војске Србије, председнице Владе Србије и министра одбране. У текућој школској години, матуранти су школовање завршили кроз учење на даљину због пошасти која је задесила читав свет – рекао је капетан фрегате Ћитић и поручио ђацима да буду свесни и одговорни, зато што их "херојска дела наших предака обавезују на то”.

- Запамтите да су сви уградили свој труд да постанете добри људи. Кадри сте и образовани да се носите с будућим животним искушењима – поручио је начелник Војне гимназије.

Најбоља у класи Наталија Илић истакла је да свако има свој пут “и да у зависности од својих снова, жеља и тежњи бира смер којим ће ићи”.

- Пре четири године преда мном је стајала једна велика одлука чије величине, из садашње перспективе, нисам била свесна. Дошла сам у другачији систем у којем нисам знала како ствари функционишу и колико се он разликује од моје свакодневице и од онога што сам до тада познавала. Чини ми се да смо за ове четири године заиста одрасли, изградили себе у неке нове, другачије младе људе и да већ сада свако од нас има представу о правим вредностима и врлинама које треба да поседује – рекла је Наталија Илић.


Присутнима су се обратили и начелник 44. класе капетан 1. класе Бранислав Николић и професорка Горица Ђаковић-Дорошки, у име разредних старешина, који су ђацима и будућим кадетима пожелели много среће и успеха у даљем школовању.

Начелник Војне академије генерал Зрнић уручио је најбољој ученици Наталији Илић ручни сат са посветом, док јој је представник Фонда „Потпоручник Борко Никитовић“ Небојша Никитовић уручио награду која се традиционално додељује од 1993. године.

На данашњој свечаности, којој су присуствовали и професори и старешине матураната, начелник Војне гимназије капетан фрегате Ћитић уручио је Захвалницу представнику Фонда „Потпоручник Борко Никитовић“.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна