Министар Вулин на полигону „Тител“: Наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштите

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас обуци и гађању јединица Речне флотиле и кадета 141. класе Војне академије модула речне јединице на полигону за гађање бродским наоружањем.

Обуци и гађању на реци на полигону „Тител“ на Тиси присуствовали су и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић.

Како је истакао министар Вулин, припадници Речне флотиле данас су још једном показали висок ниво обучености, мотивисаности и исправности технике.
 
- Посебно радује што су сви кадети доказали да су време на Војној академији добро утрошили, да су добро припремљени и да су спремни да преузму прве официрске дужности. Веома сам задовољан тиме како су се показали нови команданти на бродовима Речне флотиле, што говори да се смена генерација врши на прави начин и да долазе подједнако квалитетни и у будућности још квалитетнији официри и морнари. Речна флотила је важан део Копнене војске и ниједан део наше територије не може да буде небрањен као што не може да буде небрањено небо или копно, тако ни наше реке и наша језера неће бити без одговарајуће заштите – рекао је министар Вулин.

  

Командант Речне флотиле капетан бојног брода Андрија Андрић рекао је да су данас бродови Речне флотиле Копнене војске извели појединачна и заједничка бродско-артиљеријска гађања на циљеве на води и на копну.

- Приказана су појединачна гађања бродова који су остварили ватру дејством из топова 30 мм, бацача граната 30 мм и четвороцевних топова 20 мм. Видели смо, такође, и прво припремно артиљеријско бојево гађање кадета рода Речних јединица 141. класе Војне академије – истакао је командант Речне флотиле.

Након дочека у луци „Тител“ на броду ПРБ 36 „Шабац“, министар одбране је присуствовао извршењу бојевих гађања циљева на копну и води са бродова, као и дефилеу бродова Речне флотиле.

 

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs