ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Vesti / Ministar Vulin na poligonu „Titel“: Naše reke i naša jezera neće biti bez odgovarajuće zaštite

Ministar Vulin na poligonu „Titel“: Naše reke i naša jezera neće biti bez odgovarajuće zaštite

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas obuci i gađanju jedinica Rečne flotile i kadeta 141. klase Vojne akademije modula rečne jedinice na poligonu za gađanje brodskim naoružanjem.

Obuci i gađanju na reci na poligonu „Titel“ na Tisi prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović.

Kako je istakao ministar Vulin, pripadnici Rečne flotile danas su još jednom pokazali visok nivo obučenosti, motivisanosti i ispravnosti tehnike.
 
- Posebno raduje što su svi kadeti dokazali da su vreme na Vojnoj akademiji dobro utrošili, da su dobro pripremljeni i da su spremni da preuzmu prve oficirske dužnosti. Veoma sam zadovoljan time kako su se pokazali novi komandanti na brodovima Rečne flotile, što govori da se smena generacija vrši na pravi način i da dolaze podjednako kvalitetni i u budućnosti još kvalitetniji oficiri i mornari. Rečna flotila je važan deo Kopnene vojske i nijedan deo naše teritorije ne može da bude nebranjen kao što ne može da bude nebranjeno nebo ili kopno, tako ni naše reke i naša jezera neće biti bez odgovarajuće zaštite – rekao je ministar Vulin.

  

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić rekao je da su danas brodovi Rečne flotile Kopnene vojske izveli pojedinačna i zajednička brodsko-artiljerijska gađanja na ciljeve na vodi i na kopnu.

- Prikazana su pojedinačna gađanja brodova koji su ostvarili vatru dejstvom iz topova 30 mm, bacača granata 30 mm i četvorocevnih topova 20 mm. Videli smo, takođe, i prvo pripremno artiljerijsko bojevo gađanje kadeta roda Rečnih jedinica 141. klase Vojne akademije – istakao je komandant Rečne flotile.

Nakon dočeka u luci „Titel“ na brodu PRB 36 „Šabac“, ministar odbrane je prisustvovao izvršenju bojevih gađanja ciljeva na kopnu i vodi sa brodova, kao i defileu brodova Rečne flotile.

 

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna