latinica | english
HorSeparator

Насловна / Септембар 2008 / ПРЕДАВАЊЕ МИНИСТРА ОДБРАНЕ У ШКОЛИ НАЦИОНАЛНЕ ОДБРАНЕ

Септембар 2008
02. 09. 2008.   15:18:38

ПРЕДАВАЊЕ МИНИСТРА ОДБРАНЕ У ШКОЛИ НАЦИОНАЛНЕ ОДБРАНЕ

Предавање Министра одбране у Војној академијиМинистар одбране Драган Шутановац одржао је данас полазницима Школе националне одбране предавање на тему «Систем одбране Републике Србије – изазови и приоритети развоја». Предавање је означило почетак школовања нове генерације официра 52. класе Генералштабног и 55. класе Командноштабног усавршавања. По речима начелника ШНО пуковника Милољуба Сретеновића, међу њима школују се и четири официра из Босне и Херцеговине, један из Црне Горе, а придружиће им се и официр из Армије НР Кине.

Министар Шутановац је изразио задовољство због чињенице да је Војна академија поново занимљива страним официрима те пожелео да и у будућности буде на нивоу познатих светских војних академија. Такво школовање треба да омогући стицање широког спектра знања и да полазницима пружи могућност спознавања глобалних светских процеса.

Министар одбране у Школи националне одбране Војне академијеГоворећи о резултатима постигнутим у протеклом периоду, министар је навео и резултате у области нормативног решавања питања у систему, прошлогодишњег буџетирања, у оквиру кога су направљене велике уштеде, као и побољшање стандарда припадника ВС и МО.

Министар је говорио и о процесу набавке војне опреме и наоружања и њихове модернизације. Такође, он је навео да ће база Цепотина до краја јесени бити завршена. 


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
ДИГИТАЛНИ РЕПОЗИТОРИЈУМ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА
Претраживање Септембар 2008
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна