latinica | english
Вести

Министар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеМинистар Вулин: Војне школе спремне за упис нових кадета и ученикаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Септембар 2008 / ДОЧЕК НАЈМЛАЂИХ СТУДЕНАТА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

ДОЧЕК НАЈМЛАЂИХ СТУДЕНАТА ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ

133. класа студената Војне академије15. септембра 2008. године у Војну академију се јавило 174 нових студената. Међу најбољим кандидатима, који су успели да задовоље све критеријуме за упис Војне академије, налазе се 142 мушкарца и 32 девојке. Након јављања у Војну академију, студенти су задужили војничку опрему, распоређени су по интернатским собама и упознати са својим командирима који су им представили организацију живота и рада у Војној академији.

За  војне бруцоше у току је период прилагођавања и припреме за полагање војничке заклетве која ће се одржати у петак 19. септембра 2008. године у Војној академији са почетком у 11.00 часова. До заклетве, студенти ће имати прилику да се упозају са знаменитостима Београда, да обиђу спомен обележја у Јајинцима, споменик Незнаном јунаку на Авали и Војни музеј на Калемегдану.

Након свечаног полагања војничке заклетве, сви студенти ће отићи на заслужени викенд, да би се одморили за напоре који их даље очекују, јер већ следеће недеље одлазе на полигон ''Пескови'' где их очекује основна војничка обука и први сусрет са наоружањем као и прво реално (бојево) гађање из аутомаског наоружања. Сусрет са професорима Војне академије их очекује 29. септембра, када почињу предавања.

Не треба сумњати у њихове квалитете и у то да им студирање неће тешко пасти јер су понели добро предзнање из средње школе, о чему сведочи и њихова просечна оцена из тог периода - 4,21. Девојке су у малој предности у односу на мушкарце са просечном оценом из средње школе од 4,47.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна