latinica | english
Вести

Министар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеМинистар Вулин: Војне школе спремне за упис нових кадета и ученикаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Септембар 2008 / ДЕЛЕГАЦИЈЕ МАЂАРСКЕ И СЛОВАЧКЕ У ПОСЕТИ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

ДЕЛЕГАЦИЈЕ МАЂАРСКЕ И СЛОВАЧКЕ У ПОСЕТИ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

У току прошле недеље Војна академија била је домаћин универзитетима одбране Републике Мађарске и Републике Словачке. Обе посете биле су у циљу упознавања и презентације војног школства у наведеним земљама.

Посета делегације Р. Мађарске Војној академијиДелегација Универзитета одбране Републике Мађарске "Миклош Зрињи" боравила је у Војној академији у периоду од 11. до 14. септембра. Заменик ректора за научни рад пуковник др Клара Кечкемети и заменик ректора за образовање пуковник Андраш Уј одржали су предавање у Војној академији на тему: "Трансформација система војног образовања у Републици Мађарској". Припадници Војне академије имали су прилику да чују са којим су се проблемима сусретале њихове колеге у процесу прилагођавања високог војног школства Болоњској декларацији.

Делегацију Универзитета одбране Републике Словачке чинило је 10 студената који су узвратили посету Војној академији из јула ове године. Након семодневног боравка у Војој академији, студенти из Словачке имали су прилику да се упознају са условима живота и рада у Војној академији. Посебно су били задовољни спортским капацитетима Војне академије и положајем Академије у односу на центар града, што свакако представља огромну предност за наше студенте. 

Обе делегације имале су прилику да упознају знаменитости Београда, да обиђу Калемегдан, Војни музеј, Храм светог Саве, а студентима се посебно свидео ноћни живот престонице. Свакако, најупечатљивији догађај који ће гостима остати у трајном сећању јесте промоција најмлађих потпоручника Војске Србије испред Дома Народне скупштине. Обе делегације биле су одушевљене манифестацијом, посебно због тога што се слични догађаји не дешавају у оружаним снагама Р. Мађарске и Р. Словачке. 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна