latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Септембар 2008 / ДЕЛЕГАЦИЈЕ МАЂАРСКЕ И СЛОВАЧКЕ У ПОСЕТИ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

ДЕЛЕГАЦИЈЕ МАЂАРСКЕ И СЛОВАЧКЕ У ПОСЕТИ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

У току прошле недеље Војна академија била је домаћин универзитетима одбране Републике Мађарске и Републике Словачке. Обе посете биле су у циљу упознавања и презентације војног школства у наведеним земљама.

Посета делегације Р. Мађарске Војној академијиДелегација Универзитета одбране Републике Мађарске "Миклош Зрињи" боравила је у Војној академији у периоду од 11. до 14. септембра. Заменик ректора за научни рад пуковник др Клара Кечкемети и заменик ректора за образовање пуковник Андраш Уј одржали су предавање у Војној академији на тему: "Трансформација система војног образовања у Републици Мађарској". Припадници Војне академије имали су прилику да чују са којим су се проблемима сусретале њихове колеге у процесу прилагођавања високог војног школства Болоњској декларацији.

Делегацију Универзитета одбране Републике Словачке чинило је 10 студената који су узвратили посету Војној академији из јула ове године. Након семодневног боравка у Војој академији, студенти из Словачке имали су прилику да се упознају са условима живота и рада у Војној академији. Посебно су били задовољни спортским капацитетима Војне академије и положајем Академије у односу на центар града, што свакако представља огромну предност за наше студенте. 

Обе делегације имале су прилику да упознају знаменитости Београда, да обиђу Калемегдан, Војни музеј, Храм светог Саве, а студентима се посебно свидео ноћни живот престонице. Свакако, најупечатљивији догађај који ће гостима остати у трајном сећању јесте промоција најмлађих потпоручника Војске Србије испред Дома Народне скупштине. Обе делегације биле су одушевљене манифестацијом, посебно због тога што се слични догађаји не дешавају у оружаним снагама Р. Мађарске и Р. Словачке. 

HorSeparator
Претраживање
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна