latinica | english
Вести

Министар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеМинистар Вулин: Војне школе спремне за упис нових кадета и ученикаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Септембар 2008 / ПРЕДАВАЊЕ ГЕНЕРАЛА ПОНОША СЛУШАОЦИМА ШНО

ПРЕДАВАЊЕ ГЕНЕРАЛА ПОНОША СЛУШАОЦИМА ШНО

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош одржао је 22. септембра предавање слушаоцима 52. класе Генералштабног усавршавања и 55. класе Командноштабног усавршавања Школе националне одбране (ШНО). У предавању официрима који се школују за највише дужности у Војсци Србије и Министарству одбране, генерал Понош је говорио о достигнутом степену трансформације и правцима развоја Војске Србије. Предавању су присуствовали и начелник Сектора за људске ресурсе Министарстава одбране др Бојан Димитријевић и начелник Војне академије генерал-мајор Видосав Ковачевић.


Обраћајући се полазницима ШНО, генерал Понош је истакао чињеницу да су резултати трансформације Војске Србије донели знатне уштеде. Ти резултати допуштају да се, након пажљивог промишљања и усклађивања потреба и могућности Републике Србије, размотри извесно повећање бројног стања Војске.

Генерал Понош је, такође, позвао полазнике да активно учествују у настави а њихове наставнике да примењују савремене наставне методе јер ће тиме допринети развоју војне мисли која је драгоцени ресурс у свим оружаним снагама света.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна