ПРЕДАВАЊЕ ГЕНЕРАЛА ПОНОША СЛУШАОЦИМА ШНО

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош одржао је 22. септембра предавање слушаоцима 52. класе Генералштабног усавршавања и 55. класе Командноштабног усавршавања Школе националне одбране (ШНО). У предавању официрима који се школују за највише дужности у Војсци Србије и Министарству одбране, генерал Понош је говорио о достигнутом степену трансформације и правцима развоја Војске Србије. Предавању су присуствовали и начелник Сектора за људске ресурсе Министарстава одбране др Бојан Димитријевић и начелник Војне академије генерал-мајор Видосав Ковачевић.


Обраћајући се полазницима ШНО, генерал Понош је истакао чињеницу да су резултати трансформације Војске Србије донели знатне уштеде. Ти резултати допуштају да се, након пажљивог промишљања и усклађивања потреба и могућности Републике Србије, размотри извесно повећање бројног стања Војске.

Генерал Понош је, такође, позвао полазнике да активно учествују у настави а њихове наставнике да примењују савремене наставне методе јер ће тиме допринети развоју војне мисли која је драгоцени ресурс у свим оружаним снагама света.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: kancelarija@va.mod.gov.rs