latinica | english
Вести

Oбавештење о пријемном испиту за упис на Војну академијуСлушаоци за резервне официре генерације "март 2020" положили заклетвуОбавештење о одлагању уписа кандидата на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Извештај комисије избор у звања за наставнике вештинаКонкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких и техничко-технолошких наукаСпортски сусрети поводом Дана Војне академијеРанг листа кандидата за пријем на мастер академске студије "Управљање ризицима у случају природних катастрофа"Јасмина Миловановић и Димитрије Гргић државни шампиони у стрељаштвуМинистар Вулин: Војна академија је понос Министарства одбране и Војске СрбијеОбука војних пилота и кадета на Аеродрому МораваСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Основне студије / Војномашинско инжењерство

Војномашинско инжењерство

Сврха студијског програма Војномашинско инжењерство је образовање кадета Војне академије за позив официра Техничке службе и за инжењера машинства. Исход процеса учења су знања, вештине и компетенције које кадетима омогућују решавање проблема који се јављају у пракси и истраживању, уз коришћење стручне литературе и омогућавање наставка школовања на дипломским академским и докторским студијама.

Реализацијом овог студијског програма, будући официри – инжењери машинства биће оспособљени за решавање основних техничко-технолошких проблема на својим почетним командирским или референтским дужностима које су у вези са технологијом одржавања и складиштења средстава наоружања и војне опреме у оквиру мисија и задатака Војске Србије.

У прве две године школовања преовладавају општеобразовни и теоријско-методолошки предмети, док се у трећој и четвртој години реализују претежно научностручни и стручно-апликативни предмети.

Обавезни и изборни предмети дефинисани су на основу доминантних идентификованих проблема који се јављају од момента пројектовања, конструкције и израде, преко чувања, одржавања и експлоатације различитих машинских система. Сходно томе, студијски програм Војномашинско инжењерство реализује се у оквиру два изборна подручја ― модула:

Кадет стиче звање дипломираног инжењера машинства ако у предвиђеном року испуни све обавезе прописане студијским програмом и тако оствари најмање 240 ЕСПБ.

Осим дипломе, кадету се издаје и Додатак дипломи који означава компетенције официра Техничке службе, специјалности Наоружање или Борбена возила, као и инжењера војномашинског инжењерства.

HorSeparator
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
Претраживање
по датуму  /  по називу
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна