latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Основне студије / Војноелектронско инжењерство

Војноелектронско инжењерство

Студијски програм Војноелектронско инжењерство намењен је за образовање кадета Војне академије за позив официра службе Телекомуникација и Техничке службе, у складу са мисијама и задацима Војске Србије и за инжењера електротехничког и рачунарског инжењерства. Реализацијом овог студијског програма, будући официри службе Телекомуникација и Техничке службе биће оспособљени за решавање основних техничко-технолошких проблема на својим почетним дужностима, који су у вези са експлоатацијом и одржавањем војних електронских система и средстава у својој служби и специјалности.

У прве две године школовања преовладавају опште-образовни и теоријско методолошки предмети из друштвених, општевојних, природно-математичких и техничко-технолошких наука, док се у трећој години реализује група предмета специфичних техничко-технолошких наука, а у четвртој години група предмета са уско-стручном оријентацијом ка решавању конкретних проблема у војноелектронском инжењерству.

Различитости у садржајима изборних предмета омогућују кадетима добијање специфичних знања из четири студијска подручја ― модула:

Кадет стиче звање дипломираног инжењера електротехнике и рачунарства ако у предвиђеном року испуни све обавезе предвиђене студијским програмом и тако оствари 240 ЕСПБ.

Осим дипломе, кадету се издаје и Додатак дипломи, који означава компетенције кадета за професионалног официра за службу Телекомуникација, Информатичку службу и Техничку службу (специјалности Радарски системи и Ракетни системи и системи управљања ватром), односно инжењера војноелектронског и рачунарског инжењерства.

HorSeparator
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна