ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Osnovni studijski programi / Osnovne studije / Vojnoelektronsko inženjerstvo

Vojnoelektronsko inženjerstvo

Studijski program Vojnoelektronsko inženjerstvo namenjen je za obrazovanje kadeta Vojne akademije za poziv oficira službe Telekomunikacija i Tehničke službe, u skladu sa misijama i zadacima Vojske Srbije i za inženjera elektrotehničkog i računarskog inženjerstva. Realizacijom ovog studijskog programa, budući oficiri službe Telekomunikacija i Tehničke službe biće osposobljeni za rešavanje osnovnih tehničko-tehnoloških problema na svojim početnim dužnostima, koji su u vezi sa eksploatacijom i održavanjem vojnih elektronskih sistema i sredstava u svojoj službi i specijalnosti.

U prve dve godine školovanja preovladavaju opšte-obrazovni i teorijsko metodološki predmeti iz društvenih, opštevojnih, prirodno-matematičkih i tehničko-tehnoloških nauka, dok se u trećoj godini realizuje grupa predmeta specifičnih tehničko-tehnoloških nauka, a u četvrtoj godini grupa predmeta sa usko-stručnom orijentacijom ka rešavanju konkretnih problema u vojnoelektronskom inženjerstvu.

Različitosti u sadržajima izbornih predmeta omogućuju kadetima dobijanje specifičnih znanja iz četiri studijska područja ― modula:

Kadet stiče zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike i računarstva ako u predviđenom roku ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom i tako ostvari 240 ESPB.

Osim diplome, kadetu se izdaje i Dodatak diplomi, koji označava kompetencije kadeta za profesionalnog oficira za službu Telekomunikacija, Informatičku službu i Tehničku službu (specijalnosti Radarski sistemi i Raketni sistemi i sistemi upravljanja vatrom), odnosno inženjera vojnoelektronskog i računarskog inženjerstva.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
Misao dana
Oficir je onaj čiji je poziv komandovanje!
Andre Gave
Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna