latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Основне студије / Војнохемијско инжењерство

Војнохемијско инжењерство

Сврха студијског програма Војнохемијско инжењерство је образовање кадета Војне академије за позив официра Техничке службе – специјалности Убојна средства, као и инжењера технологије.

Основне академске студије војнохемијског инжењерства изводе се током четири академске године (осам семестара). Укупан број ЕСПБ које кадет треба да скупи да би завршио овај степен студија је 240.

Будући официри – инжењери технологије, зависно од изабраног модула, биће оспособљени за решавање основних техничко-технолошких проблема на својим почетним дужностима у оквиру службе и специјалности, првенствено до нивоа вода, који су у вези са: технологијом одржавања и складиштења убојних средстава.

Студијски програм Војнохемијско инжењерство реализује се кроз модул:

Кадет стиче звање дипломираног инжењера технологије ако у предвиђеном року испуни све обавезе предвиђене студијским програмом и тако сакупи 240 ЕСПБ.

Осим дипломе, кадету се издаје и Додатак дипломи који означава компетенције кадета за професионалног официра за Техничку службу (специјалност – убојна средства), као и за инжењера војнохемијског инжењерства.
HorSeparator
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна