ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Osnovni studijski programi / Osnovne studije / Vojnohemijsko inženjerstvo

Vojnohemijsko inženjerstvo

Svrha studijskog programa Vojnohemijsko inženjerstvo je obrazovanje kadeta Vojne akademije za poziv oficira Tehničke službe – specijalnosti Ubojna sredstva, kao i inženjera tehnologije.

Osnovne akademske studije vojnohemijskog inženjerstva izvode se tokom četiri akademske godine (osam semestara). Ukupan broj ESPB koje kadet treba da skupi da bi završio ovaj stepen studija je 240.

Budući oficiri – inženjeri tehnologije, zavisno od izabranog modula, biće osposobljeni za rešavanje osnovnih tehničko-tehnoloških problema na svojim početnim dužnostima u okviru službe i specijalnosti, prvenstveno do nivoa voda, koji su u vezi sa: tehnologijom održavanja i skladištenja ubojnih sredstava.

Studijski program Vojnohemijsko inženjerstvo realizuje se kroz modul:

Kadet stiče zvanje diplomiranog inženjera tehnologije ako u predviđenom roku ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom i tako sakupi 240 ESPB.

Osim diplome, kadetu se izdaje i Dodatak diplomi koji označava kompetencije kadeta za profesionalnog oficira za Tehničku službu (specijalnost – ubojna sredstva), kao i za inženjera vojnohemijskog inženjerstva.
HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
Misao dana
Oficir je onaj čiji je poziv komandovanje!
Andre Gave
Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna