Vojnohemijsko inženjerstvo

Svrha studijskog programa Vojnohemijsko inženjerstvo je obrazovanje kadeta Vojne akademije za poziv oficira Tehničke službe – specijalnosti Ubojna sredstva, kao i inženjera tehnologije.

Osnovne akademske studije vojnohemijskog inženjerstva izvode se tokom četiri akademske godine (osam semestara). Ukupan broj ESPB koje kadet treba da skupi da bi završio ovaj stepen studija je 240.

Budući oficiri – inženjeri tehnologije, zavisno od izabranog modula, biće osposobljeni za rešavanje osnovnih tehničko-tehnoloških problema na svojim početnim dužnostima u okviru službe i specijalnosti, prvenstveno do nivoa voda, koji su u vezi sa: tehnologijom održavanja i skladištenja ubojnih sredstava.

Studijski program Vojnohemijsko inženjerstvo realizuje se kroz modul:

Kadet stiče zvanje diplomiranog inženjera tehnologije ako u predviđenom roku ispuni sve obaveze predviđene studijskim programom i tako sakupi 240 ESPB.

Osim diplome, kadetu se izdaje i Dodatak diplomi koji označava kompetencije kadeta za profesionalnog oficira za Tehničku službu (specijalnost – ubojna sredstva), kao i za inženjera vojnohemijskog inženjerstva.
VOJNA AKADEMIJA - Pavla Jurišića Šturma 33, 11000 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190; E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
copyright © Vojna akademija Beograd / sva prava zadržana
dozvolu za upotrebu materijala objavljenih na sajtu tražite preko e-adrese: kancelarija@va.mod.gov.rs