latinica | english
HorSeparator

Насловна / Јануар 2009 / ЂАЦИ УЧЕ СТРЕЉАШТВО У ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Јануар 2009
09. 01. 2009.   15:41:09

ЂАЦИ УЧЕ СТРЕЉАШТВО У ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

У стрељани Војне академије од 5. до 25. јануара 47 дечака и девојчица, ученика београдских основних и средњих школа похађа школу стрељаштва. Током зимског распуста ђацима је омогућено да учествују у едукативним програмима и радионицама, спортско-рекреативном програмима и камповима које су организовали Министарство спорта и омладине, Град Београд и градски Секретаријат за спорт и омладину.

Председник Стрељачког клуба «Академац» пуковник мр Митја Гргић каже да је Војна академија добила организацију школе стрељаштва на конкурсу који је спроведен у октобру. Према његовим речима то је прва активност те врсте коју Академија организује након скоро 20 година што представља изузетан корак ка приближавању грађанству. Он истиче да је интересовање за похађање школе стрељаштва велико, али да су капацитети ограничени на три једночасовне смене по десет ученика дневно.

Поред пуковника Гргића, са београдским ђацима раде потпуковник Иштван Пољанац и војни служнебик Љиља Милосављевић који имају богато искуство у обуци студената Војне академије. Полазници школе стрељаштва, поред технике нишањења, окидања, заузимања правилних ставова за гађање ваздушном пушком, уче и правила понашања и мере безбедности на стрелишту.

Према мишљењу организатора, школа би могла да укаже на неке нове таленте у спорту који је нашој земљи донео пуно одличја. Најуспешнији полазници школе, по једна девојчица и дечак основног и средњешколског узраста по завршетку курса добиће значке «добар» и «одличан» стрелац.


Архива вести   2011 2010 2009  2008
ИНФОРМАЦИЈА О КОРИШЋЕЊУ ПЛАТФОРМЕ ЗА УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ
ДИГИТАЛНИ РЕПОЗИТОРИЈУМ ДОКТОРСКИХ ДИСЕРТАЦИЈА
Претраживање Јануар 2009
по датуму  /  по називу
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна