latinica | english
Вести

Министар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуИнтерни конкурс за избор и поновни избор лица у звање наставника вештина и сарадника Војне академије у пољу друштвено-хуманистичких наукаМинистар Вулин: Будући пилоти и ученици завршне године Средње стручне војне школе нису прекидали школовање током пандемијеМинистар Вулин: Војне школе спремне за упис нових кадета и ученикаСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Јануар 2009 / ПРИПАДНИЦИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ПЛИВАЛИ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

ПРИПАДНИЦИ ВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ПЛИВАЛИ ЗА БОГОЈАВЉЕНСКИ КРСТ

Pripadnici Vojne akademije plivali za Bogojavljenski krst

Једанаесто пливање за Часни крст, у оквиру прославе хришћанског празника Богојављења, одржано је данас на Ади циганлији. На традиционалној манифестацији учествовали су и студенти Војне академије и припадници Војске Србије.

На 33 метра дугој стази, Богојављенски крст је, трећи пут заредом извукао двадесетшестогодишњи Марко Томашевић, припадник Жандармерије.

Други на циљ стигао је студент Војне академије Александар Соколов, и то је трећи пут да га за пола шаке победи Марко Томашевић. Из система одбране наступили су Зоран Сретеновић, Марко Марјановић, Дарко Николиц, Ђорђе Симић, Иван Петровић, Стеван Вујчић, Милош Крстић, Виктор Младар и Немања Цојић.

Међу 35 такмичара били су представници Жандармерије, чланови СВЕБОРА и гости из Црне Горе и Републике Српске. У почасном пливању учествовали су 76-годишњи Александар
Даничић, а најмлађи учесници били су седмогодишња Александра Радуловић, деветогодишни Момир Радуловић и четрнаестогодишња Бојана Дедић из Сомбора.

Победнику је, уз марш Александра
I
који је свирао оркестар Гарде, додељен Часни крст од леда, сачињен од прошлогодишње Свете водице из храма Светог Ђорђа.

Организатори манифестације су општина Чукарица, Српска православна црква и Јавно предузеће „Ада циганлија“.

 

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна