27. 01. 2009.
ДЕЛЕГАЦИЈЕ ВОЈНИХ ШКОЛА БЕЛГИЈЕ И АУСТРИЈЕ У ПОСЕТИ ВОЈНОЈ АКАДЕМИЈИ

Радна група Краљевске војне школе Краљевине Белгије, коју је предводио генерал-мајор Хари Виндевогел, посетила је данас Војну академију и са колегама из Србије разменила искуства о систему војног школства. Начелник Војне академије генерал-мајор Видосав Ковачевић упознао је госте из Белгије са војним школством у Србији док је о процесу акредитације високошколских установа у нашој земљи говорио заменик начелника Војне академије пуковник др Драгутин Јовановић.

Том приликом је истакнутно да, уз војне школе Чешке и Мађарске, Краљевска војна школа Белгије представља узор нашем војном образовању.

Начелник Војне академије генерал-мајор Видосав Ковачевић и начелник Управе за школство МО пуковник др Младен Вуруна били су данас домаћини и представницима Министарства одбране Републике Аустрије, који бораве у дводневној посети Србији.

Са генерал-мајором Рајмундом Шитенхелмом, бригадним генералом Куртом Вагнером и мајором Томасом Дириглом размењена су искуства о високом војном образовању и о могућностима интезивирања сарадње.

Република Аустрија је стандардизовала и прилагодила своје школство систему Европске Уније, што представља добар пример за наш школски систем.

Делегације Краљевине Белгије
присуствовала је свечаности обележавања празника школске славе Светог Саве у Војној гимназији.

ВОЈНА АКАДЕМИЈА - Павла Јуришића Штурма 33, 11000 Београд
Тел: 011/3603-247, 011/3603-331; Факс: 011/3005-190; Е-пошта: office@va.mod.gov.rs
copyright © Војна академија Београд / сва права задржана
дозволу за употребу материјала објављених на сајту тражите преко е-адресе: office@va.mod.gov.rs