ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Odnosi s javnošću / Aktuelnosti / Arhiva aktuelnosti / Aktuelnosti 2009 / Čestitka predsednika Republike Borisa Tadića povodom Dana Vojne akademije

Čestitka predsednika Republike Borisa Tadića povodom Dana Vojne akademije

Povodom 18. marta – Dana Vojne akademije svim pripadnicima Vojne akademije upućujem srdačne čestitke.

Od svog osnivanja 18. marta 1850. godine, pod nazivom Artiljerijska škola, Vojna akademija je kroz različite epohe svog razvoja školovala najbolje oficire, starešinski kadar sposoban da iznese ogroman teret državnog i političkog programa oslobođenja srpskog naroda i spreman da učuva teško stečeni mir. To je bio osnovni preduslov za državno i vojno jačanje moderne Srbije u okviru borbe za potpunu državnu samostalnost i nezavisnost.

Danas Vojna akademija obrazuje nove generacije oficira u duhu srpske tradicije, od kojih se očekuje da svojim znanjem, radom i energijom ponosno stanu na branik Otadžbine, ali istovremeno prati savremene tokove vojnog školstva.

Čestitajući praznik, želim vam da kroz reformu i reorganizaciju vojnog školstva završite proces uključivanja u sistem visokog obrazovanja Republike Srbije i postanete regionalni centar za obrazovanje vojnog kadra, a svim pripadnicima Akademije uspeh u radu.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna