latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Мастер студије / Менаџмент у одбрани

Менаџмент у одбрани

Сврха овог студијског програма је образовање студената Војне академије за позив професионалног официра родова и службе Војске Србије, као и за дипломираног менаџера у систему одбране  Републике Србије. Исход процеса образовања су знања, вештине и компетенције које студентима омогућују примену стеченог знања за решавање проблема који се јављају у професионалној војној каријери и пословима менаџера у систему одбране.

Реализацијом овог студијског програма будући официри Војске Србије оспособљавају се за рад на дужностима ранга командира чете - батерије у оквиру рода или службе Војске Србије. Осим тога, студијски програм дипломских академских студија образује студенте за решавање сложенијих организационих и функционалних проблема у области менаџмент у одбрани, како у мирнодопским, тако и у различитим кризним ситуацијама.

План дипломских академских студија Менаџмента у одбрани обухвата обавезне и изборне предмете. Обавезни предмети обухватају оне области које су неопходне за наставак образовања и проширивање  знања на којима се заснива савремени профил професионалног официра, а то су предмети из подручја наука одбране и менаџмента. Студент има обавезу да, осим обавезних предмета, одабере и известан број изборних предмета у студијском програму, у мери која му је потребна да обезбеди захтевани број ЕСПБ.

На почетку студија, студент се опредељује за један од седам изборних подручја – модула, и то: Пешадија, Оклопне јединице, Артиљерија, Инжињерија, Речне јединице, Артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства (АРЈ за ПВД) и Ваздушно осматрање и јављање (ВОЈ). Предмети изборних подручја - модула дефинисани су на основу радних профила, односно захтева радних места – дужности официра одређеног рода или службе Војске Србије.

Студент стуче диплому дипломираног менаџера ако у предвиђеном року испуни све обавезе прописане студијским програмом и тако оствари 60 ЕСПБ. Осим дипломе, студенту се издаје и Додатак дипломи који означава компетенције студента за професионалног официра у одређеном роду или служби Војске Србије, као и за дипломираног менаџера одбране.

HorSeparator
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна