latinica | english
Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Основни студијски програми / Мастер студије / Војномашинско инж.

Војномашинско инж.

Сврха студијског програма дипломских академских студија Војномашинско инжењерство је оспособљавање официра Техничке службе – специјалност Наоружање и Борбена возила у складу са мисијама и задацима Војске Србије, као и дипломираног инжењера машинства.

Реализацијом овог студијског програма, официри Техничке службе – специјалности наоружање и борбена возила допуњују знања стечена на основним академским студијама и оспособљавају се за рад на почетним али и непосредно вишим дужностима у оквиру специјалности и службе.

Дипломске академске студије изводе се током једне академске године (два семестра). Укупан број ЕСПБ које студент треба да скупи да би завршио овај степен студија је 60.

Официри – дипломирани инжењери војномашинског инжењерства биће оспособљени за решавање сложенијих техничко-технолошких проблема на почетним и непосредно вишим дужностима, које су у вези са технологијом и организацијом одржавања наоружања, борбених и неборбених возила у складу са мисијама и задацима Војске Србије.

Студијски програм дипломских академских студија Војномашинског инжењерства  реализује се у два изборна подручја – модула: Наоружање и Борбена возила.

Студент стуче диплому дипломираног инжењера машинства ако у предвиђеном року испуни све обавезе прописане студијским програмом и тако оствари 60 ЕСПБ. Осим дипломе, студенту се издаје и Додатак дипломи који означава компе¬тенције студента за професионалног официра у Техничкој служби – специјалност Наоружање и Борбена возила, као и за дипломираног инжењера војномашинског инжењерства.

HorSeparator
Мисао дана
Официр је онај чији је позив командовање!
Андре Гаве
Само у сусрету богате традиције и савремених образовних захтева Војна академија ће бити препознатљив бренд у земљи и у свету.
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна