ћирилица | english
Mailing lista
Vaš e-mailВаш еМаил...
Kod sa slike
Prijavi se

generiši novi kod
HorSeparator

Naslovna / Osnovni studijski programi / Master studije / Vojnoelektronsko inž.

Vojnoelektronsko inž.

Svrha studijskog programa diplomskih akademskih studija Vojnoelektronsko inženjerstvo je osposobljavanje oficira Tehničke službe – specijalnosti Radarski sistemi i Raketni sistemi i sistemi upravljanja vatrom i oficira službe Telekomunikacije u skladu sa misijama i zadacima Vojske Srbije, kako i za diplomiranog inženjera elektrotehničkog i računarskog inženjerstva.

Realizacijom ovog studijskog programa budući oficiri Tehničke službe – specijalnosti Radarski sistemi ili Raketni sistemi i sistemi upravljanja vatrom i oficiri službe Telekomunikacija proširuju znanja stečena na osnovnim akademskim studijama i osposobljavaju se za rad na početnim i neposredno višim dužnostima u okviru službe i specijalnosti.

Oficiri – diplomirani inženjeri elektrotehničkog i računarskog inženjerstva biće osposobljeni za rešavanje složenijih tehničko-tehnoloških problema na početnim i neposredno višim dužnostima, koje su u vezi sa eksploatacijom i održavanjem vojnih elektronskih sistema u miru i ratu.

Studijski program diplomskih akademskih studija Vojnoelektronsko inženjerstvo realizuje se u tri izborna područja – modula: Telekomunikacije, Radarski sistemi i Raketni sistemi i sistemi upravljanja vatrom.

Student stiče diplomu diplomiranog inženjera elektrotehničkog i računarskog inženjerstva ako u predviđenom roku ispuni sve obaveze propisane studijskim progrmom i tako sakupi 60 ESPB.

Osim diplome, studentu se izdaje i Dodatak diplomi koji označava kompetencije studenta za profesionalnog oficira u Tehničkoj službi – specijalnost telekomunikacije, radarski sistemi i raketni sistemi i sistemi za upravljanje vatrom, kao i za diplomiranog inženjera vojnoelektronskog inženjerstva.

HorSeparator
INFORMACIJA O KORIŠĆENjU PLATFORME ZA UČENjE NA DALjINU
DIGITALNI REPOZITORIJUM DOKTORSKIH DISERTACIJA
Pretraživanje
po datumu  /  po nazivu
Misao dana
Oficir je onaj čiji je poziv komandovanje!
Andre Gave
Samo u susretu bogate tradicije i savremenih obrazovnih zahteva Vojna akademija će biti prepoznatljiv brend u zemlji i u svetu.
VOJNA AKADEMIJA
Generala Pavla Jurišića Šturma 33, 11040 Beograd
Tel: 011/3603-065; Faks: 011/3005-190
E-pošta: kancelarija@va.mod.gov.rs
Naslovna Pošalji prijatelju Mapa sajta Štampaj Naslovna Naslovna