latinica | english
Вести

Министар Вулин: Кадети Војне академије показују изузетне резултатеСвечаност поводом завршетка школовања 44. класе Војне гимназијеУвид јавности докторске дисертације кандидата Владе МитићаМинистар Вулин на обуци кадета: Наше оклопне јединице добиће првокласне официреОбавештење о другом делу селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниОбавештење о допунском термину првог дела селекције кандидата из грађанства за упис у Војну академију у школској 2020/2021. годиниИзбор у звања сарадника на Војној академијиСвечаност поводом откривања бисте генерала Јована Мишковића и отварања Спомен собе на Војној академијиНових 3.300 квадрата за смештај кадета Војне академијеСписак кандидата који су успешно реализовали први део селекције и стекли услов да наставе даљи процес селекције за упис у Војну академијуСве вести

Мejлинг листа
Ваш еМаил...
Код са слике
Пријави се

генериши нови код
HorSeparator

Насловна / Односи с јавношћу / Актуелности / Архива актуелности / Актуелности 2009 / СТУДЕНТИ НА МЕЂУНАРОДНОМ КРСТАРЕЊУ - повратак / Испловљење из Тивта

Испловљење из ТивтаСтуденти Војне академије Републике Србије учествују у школском крстарењу бродом ’’Јадран’’ Морнарице Војске Црне Горе, у периоду од 20. 06 – 16. 07. 2009. године. У току једномесечног крстарења Јадранским, Јонским и Егејским морeм, студенти ће боравити у четири земље Црнoj Гори, Турскoj, Румунији и Грчкој и посетиће три војне академије.

За време боравка на школском броду ''Јадран'' студенти ће бити чланови посаде брода заједно са колегама из шест земаља региона: Црне Горе, Италије, Словеније, Грчке, Румуније и Албаније. Ово је први пут да се организује крстарење међународног карактера у циљу обуке поморских кадрова војних академија из земаља региона.

Делегацију Војне академије Републике Србије чине четири студента модула Речних јединица које предводи, наставник поморства и навигације капетан корвете Светислав Шошкић. У току 26 дана крстарења студенти ће препловити 2.050 наутичких миља и за то време похађаће обуку из поморства и навигације у међународном окружењу на енглеском језику.

Прва лука коју ће посетити је Истамбул, где ће бити гости Турске војске и њихове Војне академије, у периоду од 27-30. јуна 2009. године. Након боравка у Турској крстарење ће наставити ка луци Констанца у Румунији и даље ка Пиреју у Грчкој.

Поред делегација из Србије, Словеније, Италије, Грчке, Румуније и Албаније, у саставу посаде налазе се и студенти Поморског факултета из Котора, као и ученици Средње поморске школе из Котора и Бара.

HorSeparator
ВОЈНА АКАДЕМИЈА
Генерала Павла Јуришића Штурма 33, 11040 Београд
Тел: 011/3603-065; Факс: 011/3005-190
Е-пошта: kancelarija@va.mod.gov.rs
Насловна Пошаљи пријатељу Мапа сајта Штампај Насловна Насловна